Dr Yavuz Dizdar, uzun raf ömürlü gıda uğruna sanayileşen üretim anlayışının sağlığımıza olumsuz etkilerini masaya yatırdığı “Yemezler” adlı kitabının, “Beslenme neden gelenekseldir?” adlı 4. bölümünü Victor Ananias’ın değerli anısına adadı.
Yemezler adlı kitapta sanayileşen gıda anlayışımıza tıbbi bir bakışla bakılıyor. “Bilimin endüstrileşme süreci” adlı bölümle başlayan kitapta, beslenmenin genel felsefesi, gıdanın endüstrileşmesi, uzun raf ömrünün tarihçesi, süt, yoğurt ve ayranın bozulması, aşırı fiziksel işlem, endüstriyel et, piliç ve yumurta, şeker neden zararlıdır, tarım ilaçları ve endüstriyel gıda kaynaklı hastalıklar gibi konular ele alınıyor.
“Beslenme neden gelenekseldir?” adlı 4. bölümde beslenmenin doğadan geldiğini anlatmadaki çabaları için söz konusu bölümü Victor Ananias’ın anısına ithaf eden Dr Dizdar, doğru beslenme güvencesinin gelenek olduğunu ve neyin nasıl pişirilip yeneceğinin gelenek tarafından bildirildiğini söylüyor.
Victor Ananias doğaya adanmış bir yürekti. Bodrum’un ıssız kalmış son tepesinde,kanadı kopuk bir yeldeğirmeninin kıyısında, onun, öyküsünü
rüzgar anlatır.
Ey güzel çocuk... Ey güzel çocuk! Victor isimli iyilik meleği! Seni ancak rüzgar anlatır.